Vanliga frågor

Medlemskapet

Vad är FitnessCollection

FitnessCollection är ett träningsmedlemskap som ger dig tillgång till flera fristående träningsstudios i Stockholm och Göteborg. Allt utgår från appen som laddas ner från AppStore och Google Play. Med FitnessCollection kan du träna på många specialiserade träningsstudios, yogastudios, klättercenter, gymanläggningar och kampsportsklubbar. Vi vill att du ska kunna känna dig fri att utforska och testa nya träningsformer.

Du kan enkelt sätta ihop ett eget träningsschema i appen och boka olika träningspass som exempelvis utomhusträning, yoga, klättring, cross­fit, dans, pilates, kampsport och simning.

Hur blir jag medlem?

Du blir snabbt och enkelt medlem och som ny medlem får du provträna kostnadsfritt 3 gånger under en period av 14 dagar.

Du kan starta på två sätt:

1) Registrera dig kostnadsfritt på webben och sedan ladda ner appen
eller
2) Ladda ner appen först direkt från AppStore eller Google Play och registrera dig i appen

Om du har valt ett medlemskap utan bindningstid har du inga bindings- eller uppsägningstider och du betalar alltid bara en månad i förväg. 

Var laddar jag ner appen?

Appen FitnessCollection laddar du ner från AppStore och Google Play. Du kan även registrera dig kostnadsfritt på webben och sedan ladda ner appen.

Hur fungerar provträningen?

Som ny medlem får du provträna fritt tre pass och som längst under en period av 14 dagarOm du bokar ett fjärde pass eller passerar dag 14 går provträningen över till det ordinarie medlemskapet som du valde då du registrerade dig hos oss.

Om du har valt ett medlemskap utan bindningstid har du inga bindnings- eller uppsägningstider och du behöver bara betala en månad i taget.

Vad säger jag i receptionen på studion/anläggningen?

Du blir incheckad automatiskt på ditt bokade pass via Bluetooth. Du kliver in i träningsstudion med bluetooth och platstjänster påslagen i din mobil. Öppna upp appen och vänta någon sekund medan appen kommunicerar med studion. Det visas strax på skärmen att du är incheckad. Du visar nu upp för receptionisten eller tränaren att du blivit incheckad. Skulle det vara problem med incheckningen ber du personalen skriva in sin studiokod i din app.

Hur tränar jag

När kan jag boka pass?

Som medlem kan du boka pass i vår app. Medlem blir du genom att lägga in ditt betalkort i appen. Som ny medlem får du provträna 3 pass och som längst under en period av 14 dagar innan du behöver betala för din första månad.

Vilka träningsstudios kan jag träna på?

Du kan numera träna obegränsat på majoriteten av våra  anslutna träningsstudios.

En del studios har en begränsning där medlemmen endast får besöka studion ett visst antal gånger per månad. Har studion en begränsning framgår detta i beskrivningen av studion i appen. Begränsningen nollställs varje månad efter att en medlemsbetalning har genomförts.

Vi lägger upp alla anläggningar som ingår i FitnessCollection direkt i appen så att du kan söka och boka deras träningspass. Du hittar även en uppdaterad lista på sidan ”Studios

VILKA OLIKA TRÄNINGSFORMER KAN JAG TRÄNA?

Vi vill att du ska kunna träna så många olika träningsformer som möjligt hos de som kan den bäst. Vi lägger upp alla aktiviteter som ingår i FitnessCollection direkt i appen så att du kan söka på dessa. 

Hur vet jag att ett pass är på rätt nivå för mig?

Du hittar alltid beskrivningar för de olika passen om vad och hur man tränar. Vi beskriver varje pass och anger vilka nivåer det ligger på, från nybörjare till avancerad. 

Passet jag vill boka är fullt, vad gör jag?

Utbudet av träningspass fylls kontinuerligt på. På vissa populära träningsformer finns det ett antal begränsade platser på varje pass så vi rekommenderar att planera din träning och boka i god tid.

Hur många pass kan jag boka och gå på varje månad?

Med vårt CORE medlemskap får du boka och träna obegränsat antal träningspass varje månad.

Med vårt FLEX medlemskap får du närvara vid 5 träningstillfällen per månad. Denna begränsning nollställs efter betalningen för kommande månadsmedlemskap.

Du får besöka våra träningsstudios obegränsat antal gånger både med CORE och FLEX om inte annat framgår under anläggningsinformationen.

 

HUR KAN MAN SE ERA TIDER FÖR OLIKA PASS?

I vår app ser du alla våra pass för varje dag och flera veckor framåt. Här kan du även filtrera mellan alla olika träningsformer och spara just din personliga filtrering.

KAN MAN SKAPA ETT EGET TRÄNINGSSCHEMA?

I vår app kan du se alla våra pass för varje dag och flera veckor framåt. Du kan enkelt skapa ett eget träningsschema genom att kopiera över passen till din egen kalender och automatiskt synka passen till din kalender på Google.

Vad är avbokningsreglerna?

Om du inte kommer kunna gå på ett pass du bokat, se till att avboka i god tid så andra medlemmar har chans att boka in sig.
Sista avbokningstid är 60 minuter innan passet börjar om inget annat framgår i passbeskrivningen. För vissa specialklasser är avbokningstiden 12 timmar innan. 
Efter att sista avbokningstid har passerat går det inte att avboka sig från passet i appen och ett träningstillfälle har därmed dragits från ditt medlemskapet. 

Betalning

Vad kostar det att vara medlem i FitnessCollection?

Medlemsavgiften varierar beroende på vilket medlemskap du valt, vilken stad du tränar i samt om du har valt bindningstid.

CORE medlemskap – Obegränsat antal träningstillfällen
Stockholm: 590kr/månad med 12 månader bindningstid. 790kr/månaden utan bindningstid.
Göteborg: 490kr/månad med 12 månader bindningstid. 590kr/månad utan bindningstid.

FLEX medlemskap – 5 träningstillfällen per månad
Stockholm: 340kr/månad med 12 månader bindningstid. 390kr/månad utan bindningstid.
Göteborg: 290kr/månad med 12 månader bindningstid. 320kr/månad utan bindningstid

Månadsavgiften dras automatiskt i appen för det betalkort du har angett när du startade ditt medlemskap. Du kan när du vill byta betalkort under ”Mitt medlemskap” i appen.

Om du inte har en bindningtid på ditt medlemskap kan du när du vill byta medlemskap.

Som ny medlem får du provträna fritt 3 träningspass under en period av 14 dagar

Du kan starta på två sätt:
1) Registrera dig kostnadsfritt på webben och sedan ladda ner appen
eller
2) Ladda ner appen först direkt från AppStore eller Google Play och registrera dig i appen. FitnessCollection har inga bindings- eller uppsägningstider och du behöver bara betala en månad i taget.

Hur avslutar jag medlemskapet?

Om du har valt ett medlemskap utan bindningstid har vi inga bindnings- eller uppsägningstider. Du kan därmed avsluta medlemskapet när du vill under ”Mitt medlemskap” i appen. Tänk på att du måste avsluta ditt medlemskap 3 bankdagar före starten av nästa faktureringsperiod för att undvika autoförnyelse för nästa månad.

Har du bindningstid kan denna endast brytas mot uppvisande av läkarintyg. Medlemskapet är personligt och kan därmed inte överlåtas.

Kan jag använda mitt friskvårdsbidrag?

Vill du använda ditt friskvårdsbidrag för att betala ditt medlemskap kan du begära ett kvitto utav oss. Det går även bra att betala i förväg för en längre period av ditt medlemskap och få ett samlat kvitto. Kontakta oss och berätta hur du vill använda ditt friskvårdsbidrag så hjälper vi dig. Skicka ett mail till support@fitnesscollection.se