Vanliga Frågor

Vanliga Frågor

Här kan du finna en samling av vanligt förekommande frågor.

OM OSS

FitnessCollection är ett träningsmedlemskap som ger dig tillgång till flera fristående träningsstudios i Stockholm och Göteborg. Du kan enkelt den träningen som passar dig. Upptäck yoga, cirkelträning, crossfit, dans, pilates, simning, kampsport, meditation och mycket mer. Vi har flera olika medlemskap för att passa just dina träningsbehov.

MEDLEMSKAP

Vi erbjuder nya medlemmar en kostnadsfri provträning som sätts igång så fort du lagt in dina betaluppgifter. Under den kostnadsfria provperioden har du som ny medlem möjlighet att boka 3 träningspass under en period av 14 dagar. När du klickar boka på ditt 4:e pass eller passerar provperiodens sista dag så dras medlemskapet automatiskt från det inlagda betalkortet. Provträningen gäller endast för nya medlemmar som inte varit betalande medlemmar, startat igång en provträning eller tidigare bokat pass med FitnessCollection tidigare. I annat fall dras medlemskapsavgiften direkt. 

Med vårt Core medlemskap får du boka obegränsat med träningspass både för gruppträning och egen gymträning. Med vårt Flex medlemskap kan du endast boka 5 träningstillfällen per betalningsmånad. Du betalar alltid för kommande månad. Du ser i appen under mitt medlemskap när nästa medlemskapsavgift ska dras.

För aktuella priser på våra olika medlemskap vänligen besök www.fitnesscollection.se eller se även “Mitt medlemskap” > “Byt medlemskap”.

För tillfälligt kan du endast träna i den stad du valt medlemskap för.

BOKA PASS

Så fort du har registrerat dina betalningsuppgifter är det fritt fram att boka pass.

Om inget framgår i anläggningsinformation i appen så finns det inga begränsningar på hur många gånger du kan besöka en studio.

Du kan boka in dig på alla tillgängliga pass i appen. Hos vissa träningsstudios har vi allt utbud och hos vissa ett begränsat utbud. Det är endast de pass du kan boka in dig på i appen som du har rätt att besöka studion som FitnessCollection medlem. Önskar du gå på eventuellt övriga pass eller kurser är du välkommen att teckna separat medlemskap hos studion. Alla frågor rörande studion tas med FitnessCollection och inte med studion.

Tyvärr har vi inte en väntelista utan det är först till kvarn som gäller. Tänk på att bara boka upp dig på dem pass du har för avsikt att gå. 

Det finns allt från gym, simning, klättring till en rad andra aktiviteter som passar bra att utföra enskilt. För att studion ska veta att du planerar att besöka dem, ber vi att du bokar in dig på en tid som passar dig.

INCHECKNING

Eventuella begränsningar hos en studio eller Flex medlemskapets 5 träningstillfällen nollställs varje gång medlemskapsavgiften har genomförts. Du kan aldrig spara oanvända träningstillfällen till efterföljande månad.

När du anländer till träningsstudion behöver du ha Bluetooth och platstjänster aktiverade. Öppna därefter upp vår app och klicka på ”Mina bokningar”. Vänta någon sekund medan appen kommunicerar med studion. Därefter visar ett grönt meddelande på skärmen att du är incheckad. Du visar nu upp för receptionisten eller tränaren att du har blivit incheckad. Skulle det vara problem med incheckningen ber du personalen knappa in deras unika pinkod i din telefon. Det är alltid viktigt att du ser till att bli incheckad på ditt pass. Detta för att det är ditt bevis att du har rätt att närvara på det inbokade passet men även för att vi ska se att du inte är frånvarande från passet. Därför är det ditt ansvar att komma ihåg att bli incheckad vid varje träningstillfälle.

Glömde du checka in början av passet går det att checka in 30 minuter efter passet avslutats med hjälp av studions unika pinkod.
Misslyckad incheckning ger status frånvarande. Frånvaro från träningstillfället ger status frånvarande. Vid två frånvarotillfällen inom en period av 30 dagar har FitnessCollection rätt att suspendera Medlemmen från att boka pass under en period av 7 dagar. FitnessCollection har ingen skyldighet att ekonomiskt kompensera Medlemmen under denna period för outnyttjade träningstillfällen.

Vid annan missbrukning av tjänsten har FitnessCollection rätt att ta till följder gentemot Medlemmen.

AVBOKNINGSREGLER

Sista avbokningstid är 60 minuter innan passet börjar om inget annat framgår i passbeskrivningen. För vissa specialklasser är avbokningstiden mellan 3-18 timmar innan passet börjar. Ta därför en extra titt i passbeskrivningen innan du bokar in dig på passet. Du får alltid ett sms med en påminnelse om din bokning. Efter att avbokningstiden har passerat går det inte att avboka sig från passet och ett träningstillfälle har därmed dragits från ditt medlemskap.

Tyvärr kommer detta räknas som en frånvaro. Vid två frånvarotillfällen inom en period av 30 dagar har FitnessCollection rätt att suspendera Medlemmen från att boka pass under en period av 7 dagar. FitnessCollection har ingen skyldighet att ekonomiskt kompensera Medlemmen under denna period för outnyttjade träningstillfällen. Alla frågor rörande dina bokningas hanteras av FitnessCollection och inte med studion.

VÄRVA EN VÄN

Om din vän signar upp på FitnessCollection som ny medlem får hen en välkomst rabatt på den första medlemskapsavgiften. Du får i din tur en värvningspremie efter att hens första medlemskapsavgift är dragen. Vi ger idag 100kr rabatt på Flex och 200kr rabatt på Core medlemskapet. Du kan bara värva en vän per betalningsmånad.

Med FCN Credits får du som betalande medlem möjlighet att bjuda med en vän på ett träningspass. 1 FCN Credits = 1 inbjudan för en ny vän. Om symbolen “Boka pass med vän” finns på ett pass har du möjlighet att bjuda in en vän som inte testat FitnessCollection tidigare. Kolla med din vän att hen har möjlighet att närvara, fyll därefter i uppgifterna. Din vän får därefter ett sms som behöver bekräftas. Efter att bokningen är bekräftad är ni båda inbokade på passet. När du anländer till studion så checkar du som vanligt in dig (och din vän). Din vän får därefter efter ett erbjudande med en välkomst rabatt på medlemskap hos FitnessCollection. Signar hen upp sig får även du rabatt på din medlemskapsavgift månaden efter. Observera att det inte går att avboka passet och bjuda med samma vän igen.

För varje betalande månad får du nya FCN Credits att bjuda in nya vänner till FitnessCollection. Oanvända FCN Credits sparas inte.

AVSLUTA MEDLEMSKAP

Om du har valt ett medlemskap utan bindningstid kan du avsluta ditt medlemskap när som helst under dina kontoinställningar (i appen). Tänk på att du måste avsluta ditt medlemskap 3 bankdagar innan nästa dragning för att undvika autoförnyelse. Har du bindningstid avbryter vi endast mot uppvisade av läkarintyg. Det är Medlemmens ansvar att själv avsluta medlemskapet i tid.

Mot uppvisande av läkarintyg kan vi avbryta ditt medlemskap. Vänligen kontakta supporten för mer information.

Har vi inte svarat på din fråga? Kontakta oss på support@fitnesscollection.se

 

Senast uppdaterad: 2019-01-08

FitnessCollection är ett träningsmedlemskap som ger tillgång till varierat utbud av träning med yoga, crossfit, dans, kampsport, gymträning och simning. Upptäck nya träningsformer och boka en varierad och hälsosam träning direkt i mobilen.

Ladda ner appen idag

Kontakta oss

Mäster Samuelsgatan 36, 111 57 Stockholm

support@fitnesscollection.se