The Ride


I dag var det dags för mitt första gemensamma träningspass med mina nya härliga kollegor på FitnessCollection och valet denna gång föll på inomhus cykling. Jag har gjort en del spinning pass av olika slag men aldrig blivit någon större entusiast.  Valet av inomhus cykling föll på The Ride på Urban Ride vid Odenplan. 

Redan i gången från gatan in till receptionen märker man denna studio är en genomtänkt och supermodern med högsta nivå på service och kvalitet. Stilen är avskalat ren och funktionellt, New York möter Stockholm, snyggt och spännande.

IMG_0484

Vi checkar automatiskt in med vår FitnessCollection app och vid receptions får vi låna cykelskor och handduk. Vi byter om i rena och funktionella omklädningsrum med kodlås på skåpen, smart. Nu är vi redo för ett ordentligt cardio pass vilket för min del är på tiden för en ordentlig genomkörare.  

Vi går in cykelstudion och gör oss redo, ställer in sadelhöjd och jag får hjälp av instruktören med att haka i mina cykelskor i ”clipsen” på tramporna. Dagens instruktör Paul, välkomnar oss med energi och glädje, och drar igång genast passet med högt tempo som får mig att omedelbart bryta ut i svett. Paul instruerar oss att tänka på hållning, position och andning vilket gör att det känns omgående att man har alla möjligheter att köra slut på sig om man vill. Cyklarna är de mest ”tighta” inomhuscyklar jag provat. Musiken som är riktigt bra, pumpar på i takt med nya moment under passet som Paul leder på föredömligt sätt. Den stora skillnaden mot andra spinning pass är att man lägger in övningar i cyklingen som tränar överkropp och armar. Olika typer av armhävningar och användandet av hantlar gör att detta är spinning helt i min smak. Jag har vissa utmaningar i början med koordinationen så jag kan tänka mig det såg lite svajigt ut men det ordnade snart upp sig. Efter ca 40 minuter in på passet trappas tempot ned och det går över till en skön och välbehövlig stretch.

IMG_0489

 

När klassen var slut så kände jag verkligen hur hela kroppen hade fått jobba hårt och en härliga endorfin rusch som belöning.

Detta pass kommer jag garanterat boka in mig på snart igen och kan varmt rekommendera till alla som vill träna cardio roligt i en inspirerande miljö..

Träna enkelt, roligt och varierat!

David

Vill du också träna på Stockholms bästa cykelstudios? Bli medlem på FitnessCollection och börja träna idag!

Related Posts

Leave Your Comment