Squashturnering hos Intersquash


Hej!
Hösten är på ingång och därför valde vi på FitnessCollection att testa en av våra nya studios som vi tror kommer bli en hit för er medlemmar när höstmörkret kommer smygande. En tidig morgon styrde vi därför stegen mot Intersquash Club som ligger i ena delen av Kungliga Tennishallen på Gärdet. Hos Intersquash Club  kan du enkelt boka en bana för dig och en kompis. Är din kompis redan FitnessCollection medlem behöver bara en av er boka plats i appen och därefter meddela receptionen på plats att den andre är FC medlem. Icke medlemmar betalar en engångskostnad till receptionen. Banorna kan bokas för 30 min eller 60 minuter.

 

IMG_0219

Efter att vi bytt om, fått låna boll och racket gick vi ner till vår bana och började att värma upp med några lättare slag. Då vi var tre personer valde vi att ha en liten miniturnering för att kora den bästa FitnessCollection spelaren.

Jag har tidigare testat tennis några gånger och hur gärna jag än önskar att jag kunde vara nästa Serena Williams har jag svårt att få tennisbollen att gå i en jämn båge över nätet. Då passar squash mina ”ojämna” slag bättre. Bollen kan studsa mer eller mindre runt hela rummet så länge jag kan slå retur efter max en studs i marken. Under spelet rör sig båda spelarna över hela spelplanen för att kunna möta motspelarens korta eller långa slag.

Den lilla gula bollen far iväg med en hiskelig hastighet när min kollega William fick in en fullträff och flera gånger hamnade jag lite för nära väggen för att hinna få upp mitt raket och få in en träff tillbaka. För oss amatörer kommer den största skaderisken inte vara utslitna korsband utan blåmärken efter bollen.

Vi valde att boka en bana i 60 minuter och tiden rusar iväg. Vi blev ordentligt varma i kläderna av att jaga bollen runt rummet. Det blev ett härligt, svettigt pass med mycket skratt! Det här är definitivt en träning jag kommer köra snart igen! Vem som vann? Det avslöjar vi inte…

IMG_0229 (1)

 

IMG_0254 (1)

1

3

1

Squash

4 snabba frågor med Peter Thielman, Intersquash Club & Inmo Medveten Träning

Vad är det bästa med Squash?
”Det är en helhetsträning som är grymt effektiv, kul och utmanande. Det är en viss känsla när man går ner på en squashbana och spelar. Det är man mot man.”

Kan vem som helst spela?
”Ja, man anpassar bollen efter spelarna. Man kan ha en boll som är lite lättare att spela med om man är nybörjare och en lite svårare om man är proffs”.

Är reglerna svåra att lära sig? 
”Nej, dom är väldigt enkla att lära sig”.

Stämmer det att kungen spelar hos er?
”Haha haha! Squashkungen spelar hos oss men den riktiga kungen spelar nog inte så mycket squash”.

 

Utmana din kompis, kollega eller mamma på roligt och fartfyllt pass squash! Perfekt träning i höst! Eller varför inte starta en egen turnering under hösten?
Vi älskar att få höra vilken er favoritträning är. Berätta gärna i kommentarsfältet så deltar du i utlottningen av våra nya FitnessColletion-vattenflaskor!

/Malin

 

Har du redan testat Intersquash Club? Testa simning hos Kronobergsbadet som också är en av höstens nyheter! Du bokar ditt pass i FitnessCollection-appen.

 

Related Posts

Leave Your Comment