Kronobergsbadet


Jag älskar verkligen att simma – så turen då att lotten föll på just mig när jag fick ansvaret för att skriva om min träningsupplevelse på Kronobergsbadet – en av våra anläggningar vi är stolta över att ha med i vår samling av fantastiska partners i FitnessCollection.

Taggad inför uppdraget hade jag satt klockan på 06:00 för att vara på Kronobergsbadet på Kungsholmen till öppning (det öppnar 06:30 på morgonen). Det blev en härlig morgon-cykeltur i soluppgången över St.Eriksbron. Oj vad Stockholm är en vacker stad när man får chansen att andas in staden i krispig morgonluft. Inte en kotte ute på vägarna och jag var in princip helt ensam på cykelbanan.

Väl framme och där så inser jag efter tydliga direktiv ifrån supertrevliga Carina som arbetar på Kronobergsbadet att man absolut inte får ta bilder någonstans i simhallen. Såklart – det hade man ju egentligen kunnat räkna ut. Därmed kommer dessvärre inte detta blogg-inlägg innehålla speciellt många roliga bilder, men desto mer beskrivande text.

Jag älskar att simma och har alltid gjort det enda sedan jag var en liten plutt. Om det har att göra med att jag är född i horoskopet Fiskarna det vet jag inte? Men högst troligt är att jag i mitt tidigare liv var någon form av blötdjur?

Tanken på att jag var en delfin känns väldigt vackert och bra, men jag tror mer på att jag var någon liten aborre eller mört.

Det är i alla fall något som händer med mig när jag hoppar ner i vattnet? Det känns som att alla känslor försvinner ut i vattnet och flyter iväg längs med vattenytan. Vare sig det är om jag är arg, ledsen, oroad eller bekymrad över något så känns det som om att vattnet på något meditativt sätt får mig att hitta balans.

Efter ett simpass är jag alltid lugn och samlad och jag kan tänka klart. När man hoppar upp ur bassängen och gör sig redo för dusch och bastu så har jag lämnat alla negativa och dåliga tankar kvar i bassängen. Med mig ut ur simhallen har jag med mig en ”nytvättad” person som är redo att fånga dagen.

Trots mycket mer människor ute på vägarna på cykelturen hem så fortsatte utsikten över St.Eriksbron vara lika vacker som när jag cyklat på den bara någon timme tidigare. Kanske för att jag hade rensat kroppen på all skit och fortfarande var mottaglig för att andas in allting omkring mig?

 

img_9695

 

För den som är sugen på att starta dagen med en ”nytvätt” så erbjuder Kronobergsbadet morgonsimning alla dagar i veckan förutom måndagar. Detta kan varmt rekommenderas. Särskilt bra är att man kan simma oavsett årstid. Har man stela och trötta muskler som har tränat mycket annan träning så är det som balsam både för kroppen och själen att få simma av sig i vatten. 

Plask och Hej!

/Maria Eliasson på FitnessCollection

Vill du också träna på Stockholms bästa cykelstudios? Bli medlem på FitnessCollection och börja träna idag!

Related Posts

Leave Your Comment