Svettas med Crossfit đŸ‹đŸ»


Crossfit – en peppad community

Vi har alla sett pÄ YouTube hur de som trÀnar crossfit kÀmpar frenetiskt och nÀstan övermÀnskligt pÄ trÀningspassen. Alla verkar gÄ in med 200% oavsett trÀningsnivÄ. Hur kommer det sig att funktionell trÀning i denna form fÄr utövare att kÀnna sig sÄ peppade? Jag har börjat trÀna Crossfit och har hittat svaret!

268f5847-6f60-4332-a549-cc298829c477

Inom Crossfit kallas gymmen för boxar och oavsett vilken box jag besöker sÄ bemöts jag av en mycket trevlig atmosfÀr, de som precis trÀnat och lÀmnar boxen hÀlsar pÄ mig. TrÀnaren som checkar in mig frÄgar om min trÀningsbakgrund och Àr genuint intresserad.

Jag trÀnar en WOD

Passen jag trÀnar heter WOD och stÄr för Workout Of the Day. Konceptet finns pÄ alla boxar och utgÄr frÄn ett antal olika funktionella övningar, omkring tre till fyra, som Àndras dag till dag. Du garanteras trÀningsvariation och utmanar kroppen för varje pass. Dessa övningar utförs efter varandra eller tillsammans som en cirkeltrÀning. Det Àr 8-10 utövare och vi presenteras och Àven om jag inte kÀnner dem sen tidigare Àr stÀmningen öppen och alla pratar gÀrna med varandra.

9368950f-e786-4841-a83e-7bbda846843f

UppvÀrmning Àr ett stÄende inslag i crossfit-trÀningen, vilket ökar effektiviteten och minimerar skaderisken. SÄ nÀr trÀningen börjar Àr jag fullt redo i kroppen och kÀnner att jag trÀnar tillsammans med kompisar.

Passen Àr olika intensiva och varvas med styrkemoment, konditionsintervaller och gymnastiska övningar. I crossfit anvÀnds tidtagning för varje intervall med pauser och som kan följas av alla genom en klocka pÄ vÀggen, det ger bra kontroll över sin egen prestation. Ju tröttare vi blir under passet desto mer blir vi alla peppade, vi utövare sliter för egen del men hejjar Àven pÄ varandra.

65f94679-9765-4065-86c7-da7811defd00

TrÀnaren Àr aktiv och hjÀlper till med övningar och ser till att alla fÄr ut max av passet. Efter passet flÄsas det frÄn alla hÄll och kanter och vi ger varandra en hÀrlig applÄd. Vi slutar inte vara trÀningskompisar bara för passet Àr slut utan fortsÀtter att prata vidare och jag inser att crossfit Àr mer Àn en trÀningsform det Àr en community och ett sammanhang.

Se nu till att ha roligt!

Related Posts

Leave Your Comment